Yaratıcı Genç Girişimciler Yaz Kampı

T.C Kültür Bakanlığı’nın “Gelecek Gençlerin” Kültür Endüstrileri Destek Programı kapsamında düzenlenecek “Yaratıcı Genç Girişimciler Yaz Kampı”na davetlisiniz!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Gelecek Gençlerin” Proje Çağrısı kapsamında desteklenen ve Ankara Bilim Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen Yaratıcı Genç Girişimciler Yaz Kampı, gençliğin girişimcilik potansiyelini yaratıcılıkla birleştirerek hayatın her alanına taşıyabilecekleri bir köprü kurma amacıyla 20-26 Haziran 2022 tarihleri arasında üniversite öğrencilerini Ankara’ya çağırıyor.

Beş gün sürecek eğitim, seminer, atölye ve girişimcilik ekosistemlerinin merkezine düzenlenecek geziler sayesinde Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencileri, kendi alanlarında yetkin isimlerle birlikte girişimciliğin birbirinden farklı çehreleriyle tanışacak. Kamp boyunca kültür, girişimcilik ve yaratıcılık alanlarında çıkılacak kavramsal / kuramsal seyahatte tüm önemli noktalara uğranacak ve pratikle teorinin bağı kurulacaktır. Kampı tamamlayan genç katılımcılar, bir sonraki aşamada kendi fikirlerini hayata geçirme yolunda önlerine gerçekçi hedefler koyabilecek hale gelecek.

Başvuru koşulları: Türkiye’deki üniversitelerden tüm lisans öğrencileri değerlendirilmek üzere başvuru formunu doldurabilir. Başvurular, sosyal bilimler alanı ve üniversitelerin İletişim Fakülteleri, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri öncelikli olacak şekilde değerlendirilecektir. Kontenjan 30 öğrenciyle sınırlıdır. Şehir dışından kampa katılmak isteyen 15 öğrencinin ulaşım ve konaklama masrafları proje kapsamında karşılanacaktır.

Başvuru Süreci: 30 Mayıs 2022 tarihine kadar online başvuru formu doldurularak başvuru yapılabilir: https://bit.ly/37ME1ZR Sürecin tamamlanmasının ardından yapılacak değerlendirme ile kampa katılmaya hak kazanan öğrencilere mail yoluyla bilgi verilecektir. Kampa katılım ücretli değildir. Eğitim ve konaklamaya ilişkin lokasyon bilgisi kabul edilen başvuru sahipleri ile daha sonra paylaşılacaktır.

Soru ve görüşler için yggkamp@gmail.com adresine veya Ankara Bilim Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Özdemir'e (yeliz.dede@ankarabilim.edu.tr) e-posta aracılığıyla ulaşılabilir.

Son başvuru tarihi: 30 Mayıs 2022

Etkinlik tarihleri: 21-25 Haziran 2022