Türkiye'de İLAD Akreditasyonuna sahip 12 Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünden Biriyiz

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi, 2025'e kadar İLAD Akreditasyonu'na sahip Türkiye çapındaki 12 bölümden biri ve Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi'ndeki tek akreditasyon sahibi bölüm olma özelliğini sürdürüyor.

27 Şubat 2020 tarihinde, gerekli bütün saha incelemeleri ve denetimlerden geçtikten sonra, İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından Akredite olmaya hak kazanan Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, 2 yılını tamamlamasının ardından tekrar Akreditasyon Ara Değerlendirme Sürecine girdi.

6 Ocak 2022 Perşembe günü ÇÜ İletişim Fakültesi’ni ziyaret eden Başkan Prof. Dr. Dursun GÖKDAĞ ve Prof. Dr. Hale KÜNÜÇEN, Fakültemiz Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde incelemelerde bulundu.

2 gün süren incelemelerin ardından İLAD/İLEDAK Ara Değerlendirme Ekibi ÇÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün Akreditasyon sürecini değerlendirmek üzere çalışmalarını tamamladı.

16 Mart 2022 tarihinde resmi web sitesinde Akredite olmaya hak kazanan bölümleri açıklayan İletişim Araştırmaları Derneği, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü 3 yıl, yani 20 Şubat 2022’den 20 Şubat 2025 tarihine kadar akredite etti.

Böylece Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü; Ankara, Atatürk, Başkent, Ege, Erciyes, İstanbul, İstanbul Aydın, Maltepe, Mersin, Yaşar ve Yeditepe Üniversiteleri Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümleri ile birlikte akreditasyona sahip bölümler arasında yer aldı.