Eğitim Öğretim Hakkında Genel Bilgilendirme

Değerli Öğrencilerimiz ve Personelimiz;

20 Şubat 2023 Tarihli Senato toplantımızda aldığımız kararlar doğrultusunda;

·        Eğitim-Öğretime 6 Mart 2023 tarihi itibariyle başlanarak, Ek-1’de belirtilen programların ilgili sınıfları ve/veya dersleri ile sınırlı kalmak üzere Uygulamalı Eğitimlerin “Yüz Yüze” yapılmasına, diğer derslerin “Uzaktan Öğretim” yöntemleriyle yapılmasına ve Nisan ayında yeniden değerlendirilmesine karar verilmiştir.

·        Üniversitemiz genel akademik takvimi Ek-2’de belirlenmiş olup;

a.     Güz döneminden yapılamayan sınavlar, başvurular ve diğer süreçlerin yenilenmiş akademik takvimde belirtilen şekilde yürütülmesine,

b.     Ders kayıt haftasında kayıtlarını tamamlayamayan öğrencilerin yenilenmiş akademik takvime göre harç/katkı payı ödemelerini yapmalarına ve/veya ders kayıtlarını yapmalarına,

c.     Daha önceden ders kayıtlarını tamamlamış öğrencilerin kayıtlarının aynı şekilde geçerli olmasına ve değişiklik yapmak isteyen öğrencilerin ilgili tarihler arasında değişiklik yapabilmesine,

d.     Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Devlet Konservatuarı, İlahiyat Fakültesi Hazırlık Eğitimi ve Yabancı Diller Yüksekokulunda sürdürülen Hazırlık Eğitimi Programları ile Enstitülerin akademik takvimlerinin eğitim öğretime 6 Mart 2023 tarihinde başlayacak biçimde ilgili birimler tarafından belirlenmesi ve kendi web sayfalarında ilan etmelerine karar verilmiştir.

·        Bütün derslerin sınavlarının (ara sınav, yarıyıl/yıl sonu sınavı, mazeret sınavı, bütünleme, tek ders ve GNO yükseltme sınavları) YÜZ YÜZE yapılmasına karar verilmiştir.

·        Durumlarını belgeleyerek talep eden öğrencilerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulmasına ve bu sürenin programın azami öğrenim süresinden düşürülmemesine karar verilmiştir.

·        Lisansüstü eğitim öğretim süreçleri ile ilgili diğer hususların enstitülerin yönetim kurullarınca alınacak kararlar doğrultusunda yürütülmesine karar verilmiştir.